30.5.2008

Hiontatahnaa


Seuraavaksi pintaa puunataan Farecla G10 (www.farecla.com) hiontatahnalla. Tämä on sieltä hienoimmasta päästä. Fareclalla on muitakin karkeuksia mutta aloitamme varovasti tällä tuotteella.
(kuva valmistajalta)

21.5.2008

Jännittäviä hetkiä [myös: keula ja perä hukassa]





Lesti on ollut ammattilaisella maalattavana, joten emme ole nähneet runkoa useampaan viikkoon. Tänään oli se jännittävä päivä kun näimme lopputuloksen. Samalla siirsimme lestin uuteen rakennuspaikkaan, joka toi oman jännitysmomenttinsa päivään. Maalattavaksi lesti meni turvallisesti katetun kuorma-auton lavalla, mutta jatkokuljetus meni avonaisessa peräkärryssä. Siirto meni hyvin - aurinkoinen ja kuiva ilma suosi meitä.

Maalauksen lopputulos? Hieno. Ensikertalaisten amatöörien tekemäksi hyvä, ellei parempi. Pinta on niin hieno, että heijastuksista näkee epäkohtia sopivassa valaistuksessa, mutta käsin tunnustelemalla ei heikkouksia aina edes tunne. Hyvästä tuloksesta huolimatta pyrimme parempaan, eli seuraavaksi pintaa puunataan hiontatahnalla.

Aikaisemmin meillä oli mielipide-eroista huolimatta [jokaisella oma] käsitys siitä missä on lestin keula ja perä. Nyt siirtojen yhteydessä keulan ja perän sijainti on hämärtynyt ...