11.6.2009

Rungon (=lestin) kastelu




Purjekanootin runko on nyt kasteltu vedessä - mutta kastajaiset täytyy pitää varmaan erikseen, koska suunnittelija ja toteuttajat eivät ole antaneet nimeä tälle purjekanoottityypille.

Uitettu runko oli itse asiassa muotin tekemiseen käytetty lesti, joten pohjassa oli muotin irrottamiseen tarkoitetut vesiputket ts. pohjassa oli kaksi reikää. Ratkaisu reikien tukkimiseksi ei todellakaan ollut esteettisesti kaunis, mutta toimiva: putket yhdistettiin vesiletkun pätkällä. Sisäpuolen raaka lasikuitupinta oli hiottu kevyesti 'tikkujen' välttämiseksi hiomapaperin karkeudella 40.

Iloksemme täytyy todeta, että runko ei uponnut ja se itse asiassa ui erittäin hyvin. Pohjan pieni V-muoto edesauttoi suunnassa pysymistä pienessä tuulessa, vaikka edettiinkin melan voimin. Laita on aika matala, joten sen korottaminen kannen liitoksen yhteydessä tulee olemaan yksi toteuttamismalli jatkossa. Melontaa haittasi laipat, mutta toisaalta ne olivat tarpeen rungon laitojen jäykistämiseksi.

Lähes parin vuoden uurastaminen palkiittiin tänään- Runko kellui, ja se oli hieno kokemus, mutta vielä on tekemistä että tällä vehkeellä tehdään ensimmäinen purjehdus saatikka lähdetään retkelle. Se ei kuitenkaan latista tämän päivän kokemuksia :-)

Ei kommentteja: